20. november toimus Rõngu Rahvamajas seoses noorte-projektiga koolitus #hoogsees. Samuti toimus teine koolituspäev 27. november Avatud Hellenurme Noorekeskuses.

Koolituspäevad keskendusid ettevõtlusele, sotsiaalmeediale kui ka vabatahtlikkusele. Ettevõtlusest rääkis meile Robin Paring. Noortele rääkis Robin kuidas alustas tema internetis riietemüügi äriga (vt lähemalt riidevabrik instagramist). Noortele pakkus Robini esinemine palju huvi ja juba liikusid nende seas mõtted, kuidas alustada ise ettevõtlikusega. Samuti tegi ka noorsootöötaja Mari-Liis Vanaisak väikse ettekande ettevõtlikkuse ja ettevõtluse vahest.

Sotsiaalmeediast rääkis noortele Elva valla kommunikatsioonijuht Merilyn Säde. Merilyn tõi näiteid, kuidas luua kaasahaaravaid postitusi ja andis ka noortele väikse ülesande sotsiaalmeedia postituse tegemise näol. Vabatahtlikkusest rääkis Andero Ojamets. Ta rääkis mis asi on üldse vabatahtlikus ja kuidas tema selleni jõudis. Ülesandena noortele andis Ta neil täita vabatahtliku passi. Vabatahtliku pass on leitav SIIT. Vabatahtliku passi on loonud Vabatahtlike värav.

Kõik aktiivsemad koolitusel osalejad said endale kingituseks raamatu “Minu elu kutse”. Esimesel koolituspäeval osales 12 noort ja teisel 14 noort.

Koolitust toetas Ideeviit, mida rahastab Haridus- ja Teadusministeerium