Elva Gümnaasiumi õpilasaktiiv T.A.H.E. kirjutas noorte meediapädevuste tõstmiseks projekti “Teeme ise!”  ning sai ENTK projektikonkursi “Ideeviit” rahastuse 1266 euro ulatuses.

Projekti “Teeme ise!” käigus tutvuvad Elva valla 4.-9. klassi õpilased Elva vallas olevate võimalustega ise teistele noortele infot jagada. Puhjas on olemas raadioruum, kuhu oodatakse õpilasi taskuhäälinguid looma. Elva noortekeskuste ja valla koostöös on valminud noortele mõeldud koduleht, kuhu oodatakse samuti noorte omaosalusel sisuloomet. Koolis aga selleteemaline õpe puudub. Projekt annab õpilastele teadmisi podcasti ettevalmistamise, teemade valiku ja tekstiloome osas. Olulised on ka videomontaaži ja plakatite kujundamise oskus ning erinevate võimaluste ja noortele kättesaadavate keskkondadega kursis olemine. Koolides on mitmeid õpilasgruppe – õpilasaktiivid ja -esindused, mängujuhid, tantsu ja kendama vahetundide läbiviijad, kes soovivad oma tegevusi kajastada, kuid puuduvad sellealased teadmised. 

Elva Gümnaasiumi õpilasaktiivi õpilased on kokku leppinud mitmeid koolitusi, mis toimuvad septembri-, oktoobri- ja novembrikuu jooksul. Kõik koolitused toimuvad reedeti kell 15.00, et noortel oleks lihtsam toimumise aega meeles pidada. Oma nõusoleku koolitust läbi viia on andnud järgmised koolitajad:

18. september kell 15.00 TEKSTI KUJUNDAMINE – kuidas oma mõtteid koondada loogiliseks tekstiks, kust leida viiteid ja infot ning mismoodi sotsiaalmeedias olla mõjuv (Marianne Ubaleht).

2. november kell 15.00 PLAKATI KUJUNDAMINE – milliseid programme kasutada, kui oled alustaja plakatikujundaja, milline info peab kindlasti plakatil olema ning kuidas kujundada mõjuv plakat (Mariliis Vanaisak).

23. oktoober kell 15.00 TASKUHÄÄLINGU ETTEVALMISTUS – kuidas alustada podcastiga: kontseptsioon, nimi, kujundus, sisu. Koolitaja jagab praktilisi nõuandeid ja õppetunde (Sille-Kadri Simer).

30. oktoober kell 15.00 TASKUHÄÄLINGU LINDISTAMINE – Puhja raadioruumis õpitakse lindistama enda ettevalmistatud podcasti (Kristjan Veedler).

Läbirääkimised on pooleli veel video monteerimise kursuse juhendajaga. Info registreerimise kohta ilmub Elva Gümnaasiumi ja noored.elva.ee kodulehel.

Kõik koolitussarja õpitoad on noorele tasuta!

Autorid: Mirtel Sikk, Laura Aigro, Liina Aunap, Gerlinde Vallikivi ja juhendaja Heliise Riisaar.