26.septembril toimus Victoria Villigu koolitus: Kuidas saada youtuberiks? Kokku osales koolitusel 38 noort Elva eri pakadest.

Antud koolitus toimus Ideeviit projektikonkurssi ja Elva valla noorte omaalagtusfondi projekti raames. Kolm Elva noort kirjutasid omaalagatuslikult projekti: Paneme noortele aru pähe.

Koolituse eesmärgiks oli anda noortele ülevaade YouTuber´i elust. Näidata, milliseid raskusi võib ette tulla ning saada ka tulevikuks häid nõuandeid. Saime teada, mismoodi mõjutab sotsiaalmeedia inimese kuulsust ja elu ning kuidas saada hakkama negatiivsete kommentaaridega. Seda antud koolitus ka andis.

” Koolitus oli huvitav ning sain väga tähtsat infot, millest ma polnud enne teadlik. “- ütles üks koolitusel osalenu.

Saime kogemusi projekti tegemisest, koostamisest ja läbiviimisest. Lisaks sellele saime harjutada meeskonnatööd, vastutustundlikust ja raha planeerimist. Saime teada, et projekti läbiviimine ei ole nii lihte, kui algselt arvasime ning kulub palju aega ja raha, et projet läbiviia.

Enne koolitust olid emotsioonid laes, kuna Victoria jõudis kohale viimasel hetkel. Lõpuks , kui koolitus oli läbi olid emotsioonid positiivsed, kuna koolitus läks väga hästi ning kohale tuli palju huvilisi.

Teistele noortele, kes tahaksid projekti ellu viia aga ei tea, millega alustada soovitaks, et nad mõtleskid enne, millega nad ennast seovad. Projekti läbiviimine võtab palju aega, planeerimise oskust ja koostööd. Ja see on pühendumise asi, et projekt lõpuni viia.