Elva valla noortemalevas: Elva rühmas oli sellel aastal 14 noort ja kolm juhendajat.

Nädala jooksul tegime palju kasulikku tööd ja ka lõbutsesime. Korrastasime Seeneriiki, tegime heakorratöid ja värvimistöid Elva linnas ning värvisime Elva Avatud Noortekeskust.

Käisime Tartu Seikluspargis kõrgseiklusradadel seiklemas. Samuti käisime Põgenemistoas tubadest põgenemas ning värvisime ja kaunistasime enda malevasärke. Kolmapäeval oli marmoriseerimise töötuba, kus noored said ise teha tasse ja kaunite mustritega plaate. Ka töötukassast käis esindaja, kes rääkis ja seletas noortele tööseadust ja reegleid. Laupäeval andis Hanna Laius ülevaate rahatarkusest. Räägiti sellest, kuidas teha eelarvet ja sellest kinni pidada, mis on bitcoin ja kuidas osta aktsaid.

Malev ei oleks saanud toimud ilma Elva Huviala-ja Koolituseksuse vahvate juhendajateta, kes oma teotahte ja sooviga noortele midagi vahvat korraldada panid kokku maleva kava ja korraldasid lisaks tööle ka palju toredaid tegevusi. Soovime tänada Elva valda ja Haridus-ja Noorteametit, kes maleva toimumise oma toetustega üldse võimalikuks tegid. Kõige suurema pai ja tänu soovivad malevlased saata enda vahvale tööandjatele, kes malevalastele võimaluse ja esimese töökogemuse andsid.

Väike video ka malevasuvest!

Malevlased malevast:

“Juhendajad olid alati nõus aitama ning nad muretsesid ka kõigi pärast.”

“Tööülesanded olid suurepärased, sest on suur tõenäosus, et ma pean tulevikus värvima või pahteldama.”

“Ma õppisin seeni värvima. Ma õppisin kive puhastama, Ma õppisin pinkidelt värvi maha kraapima.”

“Kõigi koostöö meeldis väga, õhtused istumised ja jalutamised.”

Kui tunned, et sul soov ja võimalus järgmine suvi noortele pakkuda tööd võid juba täna võtta ühendust Elva Avatud Noortekeskusega, ega järgmine malev enam mägede taga ole.